Vila, handla och mingla i Linnéträdgården

Foto på mogna röda smultron, Carl von Linnés favoritbär.

Vila, shoppa & fira

I Linnéträdgården råder tystnad och lugn trots att du befinner dig mitt i stadens brus. Trädgården och professorsbostaden är en pärla både för trädgårds- och historieälskare.

Köp fika eller lunch på Café Carl von Linnés uteservering vid Linnéträdgårdens entré. Här kan du njuta av maten med alla sinnen och med utsikt över trädgården.

Presenter och souvenirer med anknytning till Linné, 1700-tal eller trädgård köper du museibutiken.

I orangeriet finns en vackra lokal för fest och företagsevenemang i historisk miljö.

Café Carl von Linné

På Café Carl von Linnés uteservering, med utsikt över Linnéträdgården kan ni avnjuta goda sallader, dricka kaffe, äta lunch eller läska dig med en italiensk glass. Till kaffet bjuds kakor och smörgåsar och till lunch två olika rätter, en varm och en kall. Öppet maj-september.

Café Carl von Linnés bakficka

Öppettider Café Carl von Linnés uteservering i Linnéträdgården

  • Maj–september: måndag–söndag 10–18

Fest i historisk miljö

Orangeriet i Linnéträdgården hyrs ut för fester och andra tillställningar året runt. Här kan du boka bröllop, disputationer, födelsedagar och företagsevenemang. Lokalen fungerade som orangeri under Carl von Linnés tid som föreståndare för trädgården på 1700-talet. 

Kombinera gärna din fest eller ditt evenemang med mingel eller visning i trädgård och museum.

Hambergs Catering

Linnéträdgårdens orangeri med sjödammen full med näckrosor i förgrunden. Orangeriet är en unik festlokal i hjärtat av Uppsala och med grönskande utsikt.

Blommiga presenter och Linnés avhandlingar

Linnéträdgårdens butik

I museibutiken i Linnéträdgården blomstrar det på hyllorna. Här hittar du kort, posters och presenter med motiv från Olof Rudbecks och Carl von Linnés tid samt av svenska botaniska illustratörer som är verksamma idag.

Vi vill gärna göra dig nyfiken på naturen – hos oss hittar du böcker om växter och kryp. Vi säljer frön, insektsholkar och annat till dig som vill öka den biologiska mångfalden i din närnatur. Vi har också ett brett sortiment av litteratur om Carl von Linné och hans vetenskap.

Öppet maj-september.

Exempel på anteckningsböcker som säljs i museibutiken i Linnéträdgården. Där säls också souvenirer, presenter och böcker. Butiken är öppen maj-september
Senast uppdaterad: 2024-05-16