Vila, handla och mingla i Linnéträdgården

Foto på mogna röda smultron, Carl von Linnés favoritbär.

Vila, shoppa & fira

I Linnéträdgården råder tystnad och lugn trots att du befinner dig mitt i stadens brus. Trädgården och professorsbostaden är en pärla både för trädgårds- och historieälskare.

Under 2023 kommer det att byggas en ny museibutik och uteservering på delar av förgården. Det gör att det varken kommer att finnas museibutik eller caféplatser i trädgården i början av trädgårdssäsongen. Däremot kan du köpa fika eller lunch på Café Carl von Linné eller något av de andra caféerna och restaurangerna tvärs över Svartbäcksgatan.

I orangeriet finns en vacker lokal för fest och företagsevenemang i historisk miljö.

Caféer och restauranger Linnéträdgården

Det finns flera caféer och restauranger längs Svartbäcksgatan. Café Carl von Linné på andra sidan gatan har vanligen sin uteservering i Linnéträdgården. Under 2023 bygger Statens Fastighetsverk en ny besöksmottagning. Uteserveringen öppnar när bygget är klart, någon gång under sommaren 2023.

Café Carl von Linné

Öppettider Café Carl von Linnés uteservering i Linnéträdgården

Uteserveringen stängd 2022 och delar av 2023 på grund av bygget av en ny besöksmottagning.

Ordinarie öppettider för uteserveringen

  • Maj: tisdag–söndag 11–17
  • Juni–augusti: måndag–söndag 11–17

Fest i historisk miljö

Orangeriet i Linnéträdgården hyrs ut för fester och andra tillställningar året runt. Här kan du boka bröllop, disputationer, födelsedagar och företagsevenemang. Lokalen fungerade som orangeri under Carl von Linnés tid som föreståndare för trädgården på 1700-talet. 

Kombinera gärna din fest eller ditt evenemang med mingel eller visning i trädgård och museum.

Hambergs Catering

Linnéträdgårdens orangeri med sjödammen full med näckrosor i förgrunden. Orangeriet är en unik festlokal i hjärtat av Uppsala och med grönskande utsikt.

Blommiga presenter och Linnés avhandlingar

Linnéträdgårdens butik

I museibutiken i Linnéträdgården blomstrar det på hyllorna. Här hittar du kort, posters och presenter med motiv från Olof Rudbecks och Carl von Linnés tid samt av svenska botaniska illustratörer som är verksamma idag.

Vi vill gärna göra dig nyfiken på naturen – hos oss hittar du böcker om växter och kryp. Vi säljer frön, insektsholkar och annat till dig som vill öka den biologiska mångfalden i din närnatur. Vi har också ett brett sortiment av litteratur om Carl von Linné och hans vetenskap.

Butiken i Linnéträdgården är stängd 2022 på grund av arkeologiska utgrävningar och ombyggnad. Under 2023 är den öppen augusti–september, under trädgårdens ordinarie öppettider.

Exempel på anteckningsböcker som säljs i museibutiken i Linnéträdgården. Där säls också souvenirer, presenter och böcker. Butiken är öppen maj-september
Senast uppdaterad: 2023-03-23