Johanna Liljestrand Rönn om Trädgårdens gömda skatter

Ett torkat ormbunksblad längs med norra muren, ett perfekt böjt kronblad på prunkande,överdådiga pioner eller den blygsamma granatäppelblomman i Linneanum om hösten. I trädgården finns ett överflöd av gömda skatter bara för dig. Detaljer som avslöjar sig om du bara stannar upp, böjer dig ner eller tittar upp. Vår, sommar, höst och vinter, alla årstider bjuder på sina egna juveler. Att gå igenom grindarna en grå eftermiddag i november är den bästa av utmaningar. Vad kommer du att hitta? En ensam hortensia som krampaktigt hänger kvar, blommans nerver liknar ett skelett som skimrar i guld i den bleka vintersolen. 

Här, i den här utställningen tar jag med dig, tar dig i handen och visar just mina skatter. Sen är det bara att gå ut i trädgården och hitta dina egna. Trädgårdens gömda skatter, bara för dig.  

Fotografen Johanna Liljestrand Rönn

I sitt fotograferande söker Johanna ofta en känsla av trygghet, lugn och intimitet. Att komma nära, att se detaljer som man kanske ofta missar om man inte stannar upp. Johanna använder både analoga och digitala kameror i sitt fotografiska arbete. Sedan 2012 har hon fotograferat regelbundet och hon har ställt ut sina foton både i Sverige och utomlands. I den här utställningen är alla fotografier tagna i någon av de linneanska trädgårdarna i Uppsala. 

Senast uppdaterad: 2022-04-12