Linnés Hammarby 2019

Hela programmet för de linneanska trädgårdarna. 

Visningar och evenemang

Söndag 14 april kl. 10–14 Vårfagning i reservatet

När markerna vaknar efter vintern är det dags att städa bort nedfallna grenar, kvistar och löv. Hjälp till och passa samtidigt på att lära dig mer om jordbruket på 1700-talet. Rensa grenar, räfsa och elda! SLU Agrarhistoria bjuder alla på korv och dricka.

Tisdag 1 maj Säsongsstart

Blåsippor, vitsippor och skir grönska i parken. Unika blom-planscher och personliga föremål i Sara Lisas hem.

Söndag 12 maj kl. 11–17 Hammarbydagen

Möt våren hos familjen Linné. Följ med på visningar av sippor, vårlök, lavar och bikupor. Vandra längs kulturstigen. Bygg bibatterier och smaka honung. Fri entré för 1700-talsklädda.

Söndag 19 maj kl. 13–15 Picknick i äppellunden

Vår botanist tar med er ut i äppellunden för att prata ståndare, pistiller, blomning och fruktsättning. Ta med dig egen picknick eller boka en korg via Café Sara Lisa. 

Söndag 21 juli kl. 10–16 Slåtterdag

Lär dig använda lie, räfsa och hässja hö. Lyssna på musik och tillverka halmdockor. Visningar och försäljning av historiska grönsaker i kålgården. Vandringar längs kulturstigen. Fri entré för 1700-talsklädda. Kulturreservatet.

Söndag 11 augusti kl. 17.30 Konsert hemma hos Linné

Njut av ljuva gustavianska toner framförda av Carl-Håkan Essmar och Hanna Bendz. Biljetter 200 kr, förbokas.

Söndag 18 augusti kl. 11–17 Rågskörd med marknad

Var med vid skörden av råg och när biodlaren slungar honung. Fynda skinn, hantverk, ost, bröd och honung från lokala tillverkare på vår gemytliga marknad. Följ med på visningar av bostadshus, växterna från förr, kålgård och mycket mer. Lär dig mer om garnfärgning. Låna 1700-talsdräkter till barnen. Aktiviteter för alla åldrar. Fri entré för 1700-talsklädda. 

Lördag 31 augusti kl. 11-16 Humle, havre och korn

Var med vid skörden av grödorna till årets ölbryggning. Lär dig mer om humle och öl. Samla humle till din sovpåse! Kulturreservatet.

21-22 september kl. 11–16 Äppeldagar

Få hjälp att sortbestämma dina äpplen eller lär dig känna igen olika sorter i vår stora äppelutställning. Vi visar hur du beskär dina fruktträd och berättar om äppelsjukdomar.

28-29 september Säsongsavslutning

Njut av trädgård i sensommarskrud, besök Linnés bostad.

Söndag 13 oktober kl. 10-13 Höstfagning

Nu tas de sista historiska grönsakerna upp. Köp med dig av årets skörd! Räfsa, elda och hjälp till att hålla Linnés marker öppna. Korv och dricka till alla!