Lunch med Linné och hans vetenskaper: Linnés vilda växter kring Uppsala

  • Datum: –13.00
  • Plats: Digitalt, se ovan.
  • Arrangör: Linnés Uppsala. Värd: Länsstyrelsen Uppsala län
  • Kontaktperson: Lotta Sturesson Saetre
  • Telefon: 018-471 2874
  • Föreläsning

I vår föreläsningsserie Lunch med Linné och hans vetenskaper får du ta del av historiska tillbakablickar och modern forskning.

Onsdagar under perioden 7 april – 26 maj kan du lyssna till populärvetenskapliga föredrag om allt från 1700-talets brödtraditioner och familjen Linnés hushåll, till biologisk mångfald och dagens stadsplanering. Du får träffa idéhistoriker, biologer, agrarhistoriker och landskapsarkitekter.

Hela föreläsningsserien ”Lunch med Linné och hans vetenskaper” direktsänds på Facebook och SLU Play. Du kan också se föredragen i efterhand via Youtube. Sändningarna startar klockan 12 på onsdagar och du hittar dem på  Linné Uppsalas Facebooksida

Den som lyssnar och ser dem i direktsändning via Facebook kommer att kunna ställa frågor till föredragshållaren. Evenemanget är kostnadsfritt och riktar sig till alla som är nyfikna på Linné och hans vetenskaper.

Program

Linnés vilda växter kring Uppsala med Anja Rautenberg, Länsstyrelsen i Uppsala län.

Populärvetenskapligt föredrag där botaniker Anja Rautenberg berättar om de hundratals växter som Linné såg med sina studenter på de årliga exkursionerna kring Uppsala. Hon berättar också om vad som hotar dessa växters existens. Föredraget bygger på en uppsats som Anja har skrivit tillsammans med Mariette Manktelow.

Anja Rautenberg är verksam vid Länsstyrelsen i Uppsala län. Länsstyrelsen är också värd för föredraget. Arrangör: Linnés Uppsala.

Länk till Facebookevenemanget

Utställningar Linnés Hammarby