Tillgänglighet i Uppsala linneanska trädgårdar

Våra museer och trädgårdar är till för alla. Vi arbetar därför ständigt med att utveckla och förbättra tillgängligheten.

  • Flera av våra utställningar finns i byggnader som har begränsad tillgänglighet för rörelsehindrade. Vi försöker då att visa så mycket som möjligt av innehållet digitalt.
  • Rullstolsanpassad toalett finns i alla våra trädgårdar.
  • Mobil hörslinga finns att låna i samband med visningar. Boka gärna mobil hörslinga i förväg via e-post till vår bokning.
  • Ledarhundar är välkomna inomhus, men inga andra djur.
  • Parkering för rörelsehindrade – handikapparkering finns i anslutning till trädgårdarna.
  • ​Önskas övrig assistans kontakta personalen i museibutiken eller personalen i växthuset.

Tillgänglighet Botaniska trädgården

Handikapptoalett finns vid Tropiska växthuset (året runt) och i dammskjulet vid orangeriet Linneanum (maj–oktober). Toaletten vid Tropiska växthuset är öppen under växthusets öppettider.

Tropiska växthuset är tillgängligt för rörelsehindrade. Ytterdörren har dock inte automatisk öppning. Mobil hörslinga finns att låna i samband med visningar under vinterhalvåret. Andra delar av året behöver den bokas i förväg (bokning@botan.uu.se).

Orangeriet, Linneanum har en brant ramp på södra sidan. Tröskeln vid dörren kan lyftas bort – kontakta trädgårdens personal för hjälp.

Handikapparkering finns på Villavägen 6. Därifrån är det 300 meter till entrén till Tropiska växthuset. Parkeringen vid Tropiska växthuset, med infart från Villavägen 8, är avstängd fram till våren 2024. 

Från november 2022 till våren 2024 kan färdtjänst använda grinden vid Villavägen 10-12 för lämna och hämta personer som ska till Tropiska växthuset. Utfart samma väg. Observera att ni kör in på ett område med tung trafik och oskyddade trafikanter. Kör försiktigt!

Grindarna närmast slottet i barockträdgården är stängda från första snön. De öppnas igen 1 maj.

Senast uppdaterad: 2023-01-31