Uppsala under 1700-talet

  • Datum: –17.00
  • Plats: Start vid S:t Eriks torg
  • Webbsida
  • Arrangör: Linnés Uppsala, med de linneanska trädgårdarna
  • Kontaktperson: Lotta S Saetre
  • Kulturevenemang, Visning

Professorsänkor, dansmästare och skomakare. Stadsvandring i centrala Uppsala där vi tittar på vad som finns kvar från 1700-talet och pratar om det som inte finns kvar. Promenaden startar på S:t Eriks torg och slutar i Linnéträdgården.

Visst fokus i stadsvandringen kommer att ligga på universitetet och personer som var knutna dit; professorer och deras familjer, dansmästare, humlegårdsdrängar och skomakare.

Motion – rekreation – kultur

Cykla till Linnés Hammarby eller vandra i kulturreservatet. Prova på Qi Gong, Yoga, Taiji och boule i Botaniska trädgården.

Köp biljetter till en konsert. Njut av konst, vackra rabatter och stillhet. Plugga, läs en bok eller fika gott. I våra trädgårdar finns plats för både vila och motion!

Träna i våra trädgårdar 2023

För dagsaktuell information, kontakta respektive arrangör.

Boulebanor i barockträdgårdenSingelklubben och Upsala Pétanque Club tränar i Botaniska trädgården söndagar maj–september samt måndagar och torsdagar maj–augusti. Kontakta dem om du vill prova på boule.

Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): måndagar 12 juni–31 juli kl. 17.30–18.30. Kan ställas in vid dåligt väder. För aktuell information se hemsidan för arrangören Biyunföreningen Gröna Draken.

Sommaryoga i Botaniska trädgården: oftast måndagar, onsdagar och lördagar, slutet av maj – augusti. För mer information se facebook-sidan Sommaryoga.

Utställningar Uppsala linneanska trädgårdar

Senast uppdaterad: 2023-09-15