Utställning: Bo Mossberg - Blommor, bin och landskap

  • Datum:
  • Plats: Linnéträdgården Orangeriet, Linnéträdgården, Svartbäcksgatan 27
  • Arrangör: Uppsala linneanska trädgårdar
  • Kontaktperson: Per Erixon
  • Telefon: 018 - 471 28 38
  • Utställning

Under sommaren fylls Linnéträdgårdens orangeri i Uppsala av illustrationer och akvareller av konstnären Bo Mossberg, en av Sveriges främsta folkbildare i botanik.

Med sina detaljrika och vetenskapligt korrekta illustrationer av svensk flora och sin förmåga att fånga det säregna nordiska landskapet har han väckt flera generationers naturintresse. Med rytm, form och komposition hämtad från jazzens värld gör Bo Mossberg botaniken till ett äventyr och hjälper oss att upptäcka och förstå den skönhet vi har omkring oss.

Utställningen pågår 18 maj–15 september.
Tisdag - fredag, söndag kl. 11-15.

Under öppningsdagen finns konstnären på plats med sin bildbiografi med mer än 600 bilder i.

Nässelfjäril på Rudbeckia. Bo Mossberg.

Motion – rekreation – kultur

Cykla till Linnés Hammarby eller vandra i kulturreservatet. Prova på Qi Gong, Yoga, Taiji och boule i Botaniska trädgården.

Köp biljetter till en konsert. Njut av konst, vackra rabatter och stillhet. Plugga, läs en bok eller fika gott. I våra trädgårdar finns plats för både vila och motion!

Träna i våra trädgårdar 2023

För dagsaktuell information, kontakta respektive arrangör.

Boulebanor i barockträdgårdenSingelklubben och Upsala Pétanque Club tränar i Botaniska trädgården söndagar maj–september samt måndagar och torsdagar maj–augusti. Kontakta dem om du vill prova på boule.

Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): måndagar 12 juni–31 juli kl. 17.30–18.30. Kan ställas in vid dåligt väder. För aktuell information se hemsidan för arrangören Biyunföreningen Gröna Draken.

Sommaryoga i Botaniska trädgården: oftast måndagar, onsdagar och lördagar, slutet av maj – augusti. För mer information se facebook-sidan Sommaryoga.

Utställningar Uppsala linneanska trädgårdar

Senast uppdaterad: 2023-09-15