Nemore in flore

  • Datum:
  • Plats: Linnés Hammarby Östra flygeln
  • Webbsida
  • Arrangör: Uppsala linneanska trädgårdar
  • Kontaktperson: Per Erixon
  • Utställning, Kulturevenemang

Utställning med botaniska illustrationer av Anneli Frisk. Du känner igen hennes verk från frimärkeshäftet Sveriges nationalblomma och från flera läroböcker.

Öppet tisdag-söndag 11–17.

Med inspiration från sin halvvilda sekelskiftesträdgård och i omgivningarna runtomkring Mälaren avbildar illustratören Anneli Frisk växter, grönsaker och frukt med en imponerande detaljrikedom.

Konstnären om utställningen "Nemore in flore" – glänta i blom:

"Naturen är vår ständiga följeslagare. Vi är alla en del av den världen och växterna är våra bästa vänner. De förser oss med föda och ser till att våra lungor fylls med syre. De blommande växterna är dessutom vackra att vila ögonen på och en fröjd att avbilda. Jag har spenderat många timmar i min ateljé och ute i grönskan tillsammans med mina vänner, papper och penslar. Ni får träffa några av dem på Hammarby i sommar."

Illustration av Anneli Frisk: collage med kronärtskocka, kvisttomater och lök.

Motion – rekreation – kultur

Cykla till Linnés Hammarby eller vandra i kulturreservatet. Prova på Qi Gong, Yoga, Taiji och boule i Botaniska trädgården.

Köp biljetter till en konsert. Njut av konst, vackra rabatter och stillhet. Plugga, läs en bok eller fika gott. I våra trädgårdar finns plats för både vila och motion!

Träna i våra trädgårdar 2023

För dagsaktuell information, kontakta respektive arrangör.

Boulebanor i barockträdgårdenSingelklubben och Upsala Pétanque Club tränar i Botaniska trädgården söndagar maj–september samt måndagar och torsdagar maj–augusti. Kontakta dem om du vill prova på boule.

Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): måndagar 12 juni–31 juli kl. 17.30–18.30. Kan ställas in vid dåligt väder. För aktuell information se hemsidan för arrangören Biyunföreningen Gröna Draken.

Sommaryoga i Botaniska trädgården: oftast måndagar, onsdagar och lördagar, slutet av maj – augusti. För mer information se facebook-sidan Sommaryoga.

Utställningar Uppsala linneanska trädgårdar

Senast uppdaterad: 2023-09-15