Fynd – fröställningar och andra förunderliga ting

Utställning med föremål hittade under tio års promenader i naturen, komponerade i ramar och tittskåp av konstnären Tove Lindström. Öppet tisdag-söndag 11–17. Midsommarafton stängt.

Föremålen är hittade i skogar, på myrar och ängar, i komposter, längs strandkanter, i storstadsplanteringar och dikeskanter, på små stigar och i bergskrevor, i  herrgårdsparker och småträdgårdar under promenader och utflykter åren 2012–2022.

Utgångspunkten vid komponerandet av fynden har varit de ramar som konstnären har hittat på loppisar och secondhand och som hon sedan vid behov har byggt om till tittskåp. Utifrån varje ram har föremål, komposition och bakgrund valts ut för att varje enskild form och karaktär ska lyftas fram. Bakgrunden i ramarna är i huvudsak baksidan av olika gamla tapeter samt målarpapp som blivit över när vänner målat om hemma.

Konstverk av Tove Lindström, fotograferat i från sidan. Ram med naturfynd där alkottar, fjädrar och torkade nypon syns i förgrunden.

Motion – rekreation – kultur

Cykla till Linnés Hammarby eller vandra i kulturreservatet. Prova på Qi Gong, Yoga, Taiji och boule i Botaniska trädgården.

Köp biljetter till en konsert. Njut av konst, vackra rabatter och stillhet. Plugga, läs en bok eller fika gott. I våra trädgårdar finns plats för både vila och motion!

Träna i våra trädgårdar 2023

För dagsaktuell information, kontakta respektive arrangör.

Boulebanor i barockträdgårdenSingelklubben och Upsala Pétanque Club tränar i Botaniska trädgården söndagar maj–september samt måndagar och torsdagar maj–augusti. Kontakta dem om du vill prova på boule.

Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): måndagar 12 juni–31 juli kl. 17.30–18.30. Kan ställas in vid dåligt väder. För aktuell information se hemsidan för arrangören Biyunföreningen Gröna Draken.

Sommaryoga i Botaniska trädgården: oftast måndagar, onsdagar och lördagar, slutet av maj – augusti. För mer information se facebook-sidan Sommaryoga.

Utställningar Uppsala linneanska trädgårdar

Senast uppdaterad: 2023-09-15