Sagoklänningar av blommor

  • Datum:
  • Plats: Botaniska trädgården Trappan vid Linneanum. Parkering via Villavägen 6.
  • Webbsida
  • Arrangör: Destination Uppsala i samarbete med Uppsala linneanska trädgårdar
  • Kontaktperson: Petra Holmgren Reichler
  • Kulturevenemang, Utställning

Under en vecka kan du uppleva fem stycken vackra klänningar skapade helt från florans värld, med torkade blommor och färgglada snittblommor. Fyra av klänningarna finns på trappan vid Linneanum nedanför Uppsala slott. OBS! Från 5 augusti står de på Linneanums innergård. Den femte kan du se i Linnéträdgården.

Utställningen av blomsterklänningarna för oss till en tid för länge sen, bortom tid och rum. De för oss in till sagans värld och naturens magi. De skvallrar om blomsterkungen Carl von Linnés liv och hans arv till världen som du kan uppleva här i trädgårdarna i Uppsala. Varje klänning är inspirerad av karaktärer från välkända sagor och berättelser och den som letar kan hitta flera av blommorna i Uppsalas trädgårdar.

Klänningarna är skapade av Marie Falestam på Humlebo Inredning & trädgård.

Närbild på en klänning skapad av blommor. Kjolen är vid och består av gula rosor, nejlikor och solrosor. Klänningslivet är gjort av gråvita blad

Motion – rekreation – kultur

Cykla till Linnés Hammarby eller vandra i kulturreservatet. Prova på Qi Gong, Yoga, Taiji och boule i Botaniska trädgården.

Köp biljetter till en konsert. Njut av konst, vackra rabatter och stillhet. Plugga, läs en bok eller fika gott. I våra trädgårdar finns plats för både vila och motion!

Träna i våra trädgårdar 2023

För dagsaktuell information, kontakta respektive arrangör.

Boulebanor i barockträdgårdenSingelklubben och Upsala Pétanque Club tränar i Botaniska trädgården söndagar maj–september samt måndagar och torsdagar maj–augusti. Kontakta dem om du vill prova på boule.

Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): måndagar 12 juni–31 juli kl. 17.30–18.30. Kan ställas in vid dåligt väder. För aktuell information se hemsidan för arrangören Biyunföreningen Gröna Draken.

Sommaryoga i Botaniska trädgården: oftast måndagar, onsdagar och lördagar, slutet av maj – augusti. För mer information se facebook-sidan Sommaryoga.

Utställningar Uppsala linneanska trädgårdar

Senast uppdaterad: 2023-09-15