Sportlovskul: Leta grodor i tropikerna

  • Datum:
  • Plats: Botaniska trädgården Tropiska växthuset, Villavägen 8
  • Webbsida
  • Arrangör: Uppsala linneanska trädgårdar
  • Kontaktperson: Lotta S Saetre
  • Kulturevenemang, Familjeaktivitet

Kom och se våra bilder på grodorna i växthuset. Bland växterna har vi gömt plastgrodor. Hur många kan du hitta? Obligatoriskt förköp, men restplatser säljs i kassan.

Aktiviteten pågår måndag-fredag kl. 11–16 och är bara öppen för familjer.

Köp din entrébiljett i förväg via linneanska.biljetto.com! Entrébiljetter gäller för en begränsad inpasseringstid. Vuxna ges endast tillträde till växthuset i sällskap av barn.

Entréavgift 50 kr/vuxen. Fri entré för barn under 18 år samt för anställda och studenter vid Uppsala universitet. 

 

Sportlovsaktiviteter pågår på många av Uppsalas museer under vecka 8. Se hela programmet på Destinationuppsala.se (från mitten av februari).

En liten pilgiftsgroda klättrar på en stam, omgiven av gröna blad och mossa. Grodan har en ljusgrön kropp och ljusblå ben. Den är täckt med svarta prickar.

Motion – rekreation – kultur

Cykla till Linnés Hammarby eller vandra i kulturreservatet. Prova på Qi Gong, Yoga, Taiji och boule i Botaniska trädgården.

Köp biljetter till en konsert. Njut av konst, vackra rabatter och stillhet. Plugga, läs en bok eller fika gott. I våra trädgårdar finns plats för både vila och motion!

Träna i våra trädgårdar 2022

För dagsaktuell information, kontakta respektive arrangör.

prel. Boulebanor i barockträdgården: Möjlighet att prova på boule finns i samband med tävlingar. Arrangör Örsundsbro SK.

prel. Senior Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): datum och tider ej fastställda på grund av Corona-pandemin. Arrangör Svenska kyrkan.

Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): måndagar 6 juni–25 juli kl. 17.30–18.30. Kan ställas in vid dåligt väder. För aktuell information se hemsidan för arrangören Biyunföreningen Gröna Draken.

Sommaryoga i Botaniska trädgården: oftast måndagar, onsdagar och lördagar, april – augusti. För mer information se facebook-sidan Sommaryoga.

Utställningar Uppsala linneanska trädgårdar

Senast uppdaterad: 2022-08-15