Gräs, mer än bara gräsmatta

Jacky Thang odlar 500 sorters gräs i sin trädgård i Värnamo. Han berättar om prydnadsgräs – lättskötta och torktåliga växter som förlänger säsongen i trädgården oavsett trädgårdsstil. Föredraget ges både på plats och digitalt.

Anmälan

Föranmäl är stängd. Det finns fortfarande platser kvar i Thunbergssalen, Linneanum. Avgift 100 kr betalas på plats).

Vi tar inte emot fler deltagare via Zoom, men föredraget ska även gå att se via Facebook (uppsalalinneanska). Länk till det Zoom-föredraget får du som har anmält dig i samband med bekräftelsen.

 

Vippor av prydnadsgräs tillsammans med ljuslila blommor av höstaster. I bakgrunden träd och molnig himmel.

Motion – rekreation – kultur

Cykla till Linnés Hammarby eller vandra i kulturreservatet. Prova på Qi Gong, Yoga, Taiji och boule i Botaniska trädgården.

Köp biljetter till en konsert. Njut av konst, vackra rabatter och stillhet. Plugga, läs en bok eller fika gott. I våra trädgårdar finns plats för både vila och motion!

Träna i våra trädgårdar 2022

För dagsaktuell information, kontakta respektive arrangör.

prel. Boulebanor i barockträdgården: Möjlighet att prova på boule finns i samband med tävlingar. Arrangör Örsundsbro SK.

prel. Senior Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): datum och tider ej fastställda på grund av Corona-pandemin. Arrangör Svenska kyrkan.

Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): måndagar 7 juni–26 juli kl. 17.30. För aktuell information se hemsidan för arrangören Biyunföreningen Gröna Draken.

prel. Sommaryoga i Botaniska trädgården: oftast måndagar, onsdagar och lördagar, april – augusti. För mer information se facebook-sidan Sommaryoga.

Utställningar Uppsala linneanska trädgårdar

Senast uppdaterad: 2022-03-01