Livet och döden – höstlovspyssel

  • Datum:
  • Plats: Evolutionsmuseet Evolutionsmuseet Zoologi, Villavägen 9
  • Webbsida
  • Arrangör: Evolutionsmuseet, Gustavianum, Uppsala linneanska trädgårdar
  • Kontaktperson: Annika Vinnersten
  • Familjeaktivitet, Kulturevenemang

Vad är egentligen liv? Och vad händer när djur, människor och växter dör? Vilka växter är dödligt giftiga? I det gamla Egypten mumifierade man de döda. Varför? Och kan de döda bli levande igen? Skapa av vackra fröer. Pyssla ett skelett eller en mumie. Lär dig mer om livet och döden tillsammans med Uppsala universitets museer! För barn 5-12 år. Avgift 30 kr/barn. Obligatoriskt förköp.

Välkommen till Evolutionsmuseet Zoologi under höstlovet. Vi pratar och pysslar kring temat Döden varje dag. Det finns tre pysselstationer och om du inte hinner med alla får du med dig en pysselpåse hem. Till ett av pysslen behöver du en 0,5 liters PET-flaska. Den måste du ta med dig själv.

Varje pysselpass är en timme långt och det finns fyra bokningsbara tider per dag, kl. 12, 13, 14 och 15. Begränsat antal platser. 

För att delta måste du köpa biljett i förväg via https://linneanska.biljetto.com eller i kassan i Tropiska växthuset (öppet lördagar och söndagar kl. 12–15, samt vardagar kl. 11–16 under höstlovet). I mån av plats kan du även köpa biljett i dörren. Då ska betalningen göras via Swish.

 

Foto på den vita fasaden på Evolutionsmuseet. Bilden är tagen en solig höstdag med gula björklöv och klarröda blad på vildvin i förgrunden.

Motion – rekreation – kultur

Cykla till Linnés Hammarby eller vandra i kulturreservatet. Prova på Qi Gong, Yoga, Taiji och boule i Botaniska trädgården.

Köp biljetter till en konsert. Njut av konst, vackra rabatter och stillhet. Plugga, läs en bok eller fika gott. I våra trädgårdar finns plats för både vila och motion!

Träna i våra trädgårdar 2022

För dagsaktuell information, kontakta respektive arrangör.

prel. Boulebanor i barockträdgården: Möjlighet att prova på boule finns i samband med tävlingar. Arrangör Örsundsbro SK.

prel. Senior Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): datum och tider ej fastställda på grund av Corona-pandemin. Arrangör Svenska kyrkan.

Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): måndagar 6 juni–25 juli kl. 17.30–18.30. Kan ställas in vid dåligt väder. För aktuell information se hemsidan för arrangören Biyunföreningen Gröna Draken.

Sommaryoga i Botaniska trädgården: oftast måndagar, onsdagar och lördagar, april – augusti. För mer information se facebook-sidan Sommaryoga.

Utställningar Uppsala linneanska trädgårdar

Senast uppdaterad: 2022-05-30