Blommor, växter och natur - linneanska med vänner ställer ut

  • Datum:
  • Plats: Linnéträdgården Svartbäcksgatan 27, Uppsala
  • Webbsida
  • Arrangör: Uppsala linneanska trädgårdar
  • Kontaktperson: Lotta S Saetre
  • Utställning, Kulturevenemang

Utställning med ett urval av teckningar och målningar, från natur och trädgård, skapade av de linneanska trädgårdarnas personal och av medlemmar i vänföreningarna. Urvalet görs av intendenter vid Uppsala universitets konstsamlingar och vid Uppsala kommuns kulturförvaltning.

I samarbete med Uppsala universitets konstsamlingar och Uppsala kommun.

Alla som är eller har varit anställda/arvoderade vid Uppsala linneanska trädgårdar någon gång under de senaste tre åren erbjuds möjligheten att skicka in bilder på alster. Detta gäller även för medlemmar i Linnés vänner och Sällskapet Linnés Hammarby. Vänföreningarna är öppna för alla som vill bli medlemmar.

Bild på teckningarna/målningarna skickas till program-botan@uu.se senast på Linnés födelsedag 23 maj 2021. 

 

Motion – rekreation – kultur

Cykla till Linnés Hammarby eller vandra i kulturreservatet.Prova på Qi Gong, Yoga, Taiji och boule i Botaniska trädgården.

Köp biljetter till en konsert. Njut av konst, vackra rabatter och stillhet. Plugga, läs en bok eller fika gott. I våra trädgårdar finns plats för både vila och motion!

Träna i våra trädgårdar 2021

För dagsaktuell information, kontakta respektive arrangör.

prel. Boulebanor i barockträdgården: Möjlighet att prova på boule finns i samband med tävlingar. Arrangör Örsundsbro SK.

prel. Senior Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): datum och tider ej fastställda på grund av Corona-pandemin. Arrangör Svenska kyrkan.

Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): måndagar 7 juni-26 juli kl. 17.30. För aktuell information se hemsidan för arrangören Biyunföreningen Gröna Draken.

Sommaryoga i Botaniska trädgården: oftast måndagar, onsdagar och lördagar, april – augusti. För mer information se facebook-sidan Sommaryoga.

Utställningar Uppsala linneanska trädgårdar

Senast uppdaterad: 2021-04-08