Höstlovskul: digital tipspromenad i tropikerna

  • Datum:
  • Plats: Botaniska trädgården Botaniska trädgården Tropiska växthuset, Villavägen 8
  • Webbsida
  • Arrangör: Uppsala linneanska trädgårdar
  • Kontaktperson: Lotta S Saetre
  • Konsert, Kulturevenemang

Gå på digital tipspromenad i Tropiska växthuset. Fota av kartan och leta upp några av våra ätliga och giftiga växter. Använd ögonen och fantasin för att svara på frågorna i vår höstlovs-kahoot. Öppet även lör–sön kl. 12–15.

Det finns wifi i växthuset, men du behöver ha med egen telefon. Du kan ladda ner en app för Kahoot! i förväg, men det går lika bra att spela direkt i webbläsaren.

Passa gärna på att se vår utställning av pumpa i tomathuset också. 

Entréavgift Tropiska växthuset 50 kr/vuxen. Fri entré för barn under 18 år samt för anställda och studenter vid Uppsala universitet.

För att undvika trängsel tillåter vi bara att 30 personer vistas samtidigt i växthuset. Vid kö och vid trängsel i entéhallen ber vi er vänta utanför. Barnvagnsparkering finns i tält utanför växthuset. 

Under väntetiden kan vi också rekommendera ett besök på Evolutionsmuseet. De har öppet tisdag–söndag kl. 12–16.

Motion – rekreation – kultur

Cykla till Linnés Hammarby eller vandra i kulturreservatet. Prova på Qi Gong, Yoga, Taiji och boule i Botaniska trädgården.

Köp biljetter till en konsert. Njut av konst, vackra rabatter och stillhet. Plugga, läs en bok eller fika gott. I våra trädgårdar finns plats för både vila och motion!

Träna i våra trädgårdar 2022

För dagsaktuell information, kontakta respektive arrangör.

prel. Boulebanor i barockträdgården: Möjlighet att prova på boule finns i samband med tävlingar. Arrangör Örsundsbro SK.

prel. Senior Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): datum och tider ej fastställda på grund av Corona-pandemin. Arrangör Svenska kyrkan.

Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): måndagar 6 juni–25 juli kl. 17.30–18.30. Kan ställas in vid dåligt väder. För aktuell information se hemsidan för arrangören Biyunföreningen Gröna Draken.

Sommaryoga i Botaniska trädgården: oftast måndagar, onsdagar och lördagar, april – augusti. För mer information se facebook-sidan Sommaryoga.

Utställningar Uppsala linneanska trädgårdar

Senast uppdaterad: 2022-08-15