Läraren Linné - visning i Linnés akademiska trädgård

  • Datum: –17.00
  • Plats: Linnéträdgården
  • Webbsida
  • Arrangör: Uppsala linneanska trädgårdar
  • Kontaktperson: Jesper Kårehed
  • Kulturevenemang, Visning

Följ med på visning i Linnés botaniska trädgård, en levande lärobok i 1700-talets medicin och botanik. Lär dig mer om Linnés undervisning, om hans revolutionerande sätt att namnge arter och om hans  sexualsystem. På svenska kl. 13.30 och 15.30, på engelska kl. 11.30 och 14.30. Mobil hörselslinga finns.

Hela Linnéträdgården är en undervisningsträdgård, skapad för att på bästa sätt lära ut Carl von Linnés nya system för att ordna naturen. Hit kom de medicine studerande på 1700-talet för att lära sig om läkemedelsväxter, hälsa och botanik. Linné undervisade även ute i naturen runt Uppsala. Han var en duktig lärare och studenterna strömmade till i en mängd som gjorde kollegorna avundsjuka. 

Under visningarna i Linnéträdgården får du lära dig mer om Linnés undervisning, om hans revolutionerande sätt att namnge arter och om hans  sexualsystem. På svenska kl. 13.30 och 15.30, på engelska kl. 11.30 och 14.30.

Läraren Linné - visning i Linnés akademiska trädgård

Motion – rekreation – kultur

Cykla till Linnés Hammarby eller vandra i kulturreservatet; prova på Qi Gong, Yoga, Taiji och boule i Botaniska trädgården; dansa i Linnéträdgården.

Köp biljetter till en teaterföreställning eller konsert. Njut av konst, vackra rabatter och stillhet. Plugga, läs en bok eller fika gott. I våra trädgårdar finns plats för både vila och motion!

Träna i våra trädgårdar 2021

För dagsaktuell information, kontakta respektive arrangör.

prel. Boulebanor i barockträdgården: Möjlighet att prova på boule finns i samband med tävlingar. Arrangör Örsundsbro SK.

prel. Senior Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): datum och tider ej fastställda på grund av Corona-pandemin. Arrangör Svenska kyrkan.

Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): måndagar 7 juni-26 juli kl. 17.30. För aktuell information se hemsidan för arrangören Biyunföreningen Gröna Draken.

prel. Taiji i barockträdgården (under vingnöten vid hörnet av Linneanum): måndagar kl. 18-19 i juni-september. För aktuell information se hemsidan för arrangören Uppsala Wudang Pai.

prel. Sommaryoga i Botaniska trädgården: oftast måndagar, onsdagar och lördagar, april – augusti. För mer information se facebook-sidan Sommaryoga.

Utställningar Uppsala linneanska trädgårdar

Senast uppdaterad: 2021-01-22