Världens viktigaste möte

  • Datum: –14.00
  • Plats: Botaniska trädgården
  • Arrangör: Teater Prego, Uppsala Universitet, Gottsunda Dans & Teater, i samarbete med Uppsala Stadsteater, Östfronten
  • Kontaktperson: Mats Block
  • Skolaktivitet, Kulturevenemang

Världens viktigaste möte är en interaktiv föreställning för barn 6–7 år. I denna version av föreställningen sitter barnen i sitt eget klassrum och har kontakt med skådespelarna och får vara med och påverka föreställningen direkt när den händer.

Föreställningen ges av Uppsala stadsteater klockan 9.30 och 12.30.

Ett annorlinda scenrum


Med både Linnésalen i Botaniska trädgården och det digitala rummet som spelplats vill vi skapa en scenkonstupplevelse som är något annat än när du ser den i teatersalongen. 

Evenemanget spelas inte in och kommer inte att kunna spelas upp i efterhand, det är ett unikt möte som sker i det ögonblicket mellan skådespelare och publik.

Upplev ett livesänt evenemang av Teater Prego i samarbete med Uppsala Universitet, Gottsunda Dans & Teater, Uppsala Stadsteater och Östfronten.

Länk till sändningen --> www.scenstrom.se

Föreställningen är framtagen av teaterns dramapedagoger för barn & unga, Maria Trost och Sara Waller. På scen: Maria Trost, Inana Selenius, Katarina Bohm

 

 

Motion – rekreation – kultur

Cykla till Linnés Hammarby eller vandra i kulturreservatet; prova på Qi Gong, Yoga, Taiji och boule i Botaniska trädgården; dansa i Linnéträdgården.

Köp biljetter till en teaterföreställning eller konsert. Njut av konst, vackra rabatter och stillhet. Plugga, läs en bok eller fika gott. I våra trädgårdar finns plats för både vila och motion!

Träna i våra trädgårdar 2021

För dagsaktuell information, kontakta respektive arrangör.

prel. Boulebanor i barockträdgården: Möjlighet att prova på boule finns i samband med tävlingar. Arrangör Örsundsbro SK.

prel. Senior Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): datum och tider ej fastställda på grund av Corona-pandemin. Arrangör Svenska kyrkan.

Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): måndagar 7 juni-26 juli kl. 17.30. För aktuell information se hemsidan för arrangören Biyunföreningen Gröna Draken.

prel. Taiji i barockträdgården (under vingnöten vid hörnet av Linneanum): måndagar kl. 18-19 i juni-september. För aktuell information se hemsidan för arrangören Uppsala Wudang Pai.

prel. Sommaryoga i Botaniska trädgården: oftast måndagar, onsdagar och lördagar, april – augusti. För mer information se facebook-sidan Sommaryoga.

Utställningar Uppsala linneanska trädgårdar

Senast uppdaterad: 2021-01-22