INSTÄLLT: Rågskörd med marknad

  • Datum: –17.00
  • Plats: Linnés Hammarby
  • Webbsida
  • Arrangör: Uppsala linneanska trädgårdar i samarbete med Sällskapet Linnés Hammarby, Länsstyrelsen Uppsala län och SLU Agrarhistoria.
  • Kontaktperson: Lotta Saetre
  • Kulturevenemang, Temadag, Familjeaktivitet

Var med vid skörden av råg. Se fåren bli vallade. Följ med på visningar av bostadshus och de historiska trädgårdsväxterna. Köp skinn, hantverk, bröd och honung från lokala tillverkare på vår gemytliga marknad. Lär dig mer om garnfärgning eller låna 1700-talsdräkter till barnen. Ta dem med på ponnyridning. Aktiviteter för alla åldrar.

Ur programmet

11:00 - 15:00 Skörd av spannmål i kulturreservatet

11:00 - 16:00 Genuin marknad på museiområdet

11.30, 12.30 (engelska), 14.30 och 15.30 Visning av bostadshuset

Entréavgift Linnés Hammarby vuxna 100 kr. Fri entré för anställda och studenter vid Uppsala universitet, för barn under 18 år samt för 1700-talsklädda.

 

Parkeringsplatser

Det brukar vara ont om parkeringsplatser under evenemangsdagar på Linnés Hammarby. Vi rekommenderar dig att i möjligaste mån samåka med vänner och familj. Det går också bra att cykla till Linnés Hammarby.

I år kan vi tyvärr inte erbjuda trafik med ångtåg och veteranbuss till Linnés Hammarby. Samarbetet med Museijärnvägen Lennakatten och Svenska Spårvägssällskapet kommer att återupptas nästa år.

Arrangörer

Sällskapet Linnés Hammarby, Länsstyrelsen, SLU Agrarhistoria, Uppsala linneanska trädgårdar

Andra medverkande

Lundby Landskapsvård, Jan Cederholm  m.fl.

 

INSTÄLLT: Rågskörd med marknad

Motion – rekreation – kultur

Cykla till Linnés Hammarby eller vandra i kulturreservatet.Prova på Qi Gong, Yoga, Taiji och boule i Botaniska trädgården.

Köp biljetter till en konsert. Njut av konst, vackra rabatter och stillhet. Plugga, läs en bok eller fika gott. I våra trädgårdar finns plats för både vila och motion!

Träna i våra trädgårdar 2021

För dagsaktuell information, kontakta respektive arrangör.

prel. Boulebanor i barockträdgården: Möjlighet att prova på boule finns i samband med tävlingar. Arrangör Örsundsbro SK.

prel. Senior Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): datum och tider ej fastställda på grund av Corona-pandemin. Arrangör Svenska kyrkan.

Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): måndagar 7 juni-26 juli kl. 17.30. För aktuell information se hemsidan för arrangören Biyunföreningen Gröna Draken.

Sommaryoga i Botaniska trädgården: oftast måndagar, onsdagar och lördagar, april – augusti. För mer information se facebook-sidan Sommaryoga.

Utställningar Uppsala linneanska trädgårdar

Senast uppdaterad: 2021-04-08