Passion för jorden

  • Datum: –17.00
  • Plats: Linnéträdgården Ingång via Linnégatan 6
  • Arrangör: Canzonetta i samarbete med Uppsala linneanska trädgårdar
  • Kontaktperson: Lotta Saetre
  • Kulturevenemang, Konsert

– en annorlunda passion för det som är oss så nära – vår egen jord.
Kören Canzonetta framför Karin Liungmans reflekterande texter, tonsatta av Georg Riedel.

Redan för drygt tio år sedan skrev Karin Liungman reflekterande texter om hur vi behandlar och värdesätter vårt jordklot. En frågeställning som då inte alls var på allas läppar på det sätt den är idag med massor av tidningsartiklar och samtal som kretsar kring klimatförändring och resursutsugning. Georg Riedel gjorde som alltid medryckande musik. Och detta blev Passion för jorden, som ni nu får höra Canzonetta framföra. 

Berättare, Kerstin Geurtsen.
Piano, Mona Burman. 
Bas, Anders ’Grosse’ Grotherus.
Dirigent, Kettil Skarby. 

Biljetter à 100 kr kan köpas via körmedlemmarna och vid ingången.

Ingång från Linnégatan.

Motion – rekreation – kultur

Cykla till Linnés Hammarby eller vandra i kulturreservatet; prova på Qi Gong, Yoga, Taiji och boule i Botaniska trädgården; dansa i Linnéträdgården.

Köp biljetter till en teaterföreställning eller konsert. Njut av konst, vackra rabatter och stillhet. Plugga, läs en bok eller fika gott. I våra trädgårdar finns plats för både vila och motion!

Träna i våra trädgårdar 2020

För dagsaktuell information, kontakta respektive arrangör.

Boulebanor i barockträdgården: Möjlighet att prova på boule finns i samband med tävlingar. Arrangör Örsundsbro SK.

Senior Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): datum och tider ej fastställda på grund av Corona-pandemin. Arrangör Svenska kyrkan.

Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): måndagar 8 juni-27 juli kl. 17.30. För aktuell information se hemsidan för arrangören Biyunföreningen Gröna Draken.

Taiji i barockträdgården (under vingnöten vid hörnet av Linneanum): måndagar kl. 18-19 i juni-september. För aktuell information se hemsidan för arrangören Uppsala Wudang Pai.

Sommaryoga i Botaniska trädgården: oftast måndagar, onsdagar och lördagar, maj – augusti. För mer information se facebook-sidan Sommaryoga.

Utställningar Uppsala linneanska trädgårdar