Lärande för alla åldrar

I de linneanska trädgårdarna – Botaniska trädgården, Linnéträdgården och Linnés Hammarby – erbjuder vi lärande för alla åldrar, för dig som är nyfiken på naturen.

Trädgårdarna är perfekta besöksmål för er som vill lära mer om naturen och en del om Uppsalas historia. I Botaniska trädgården finns växter från hela världen. Här kan ni lära er allt om både regnskogs- och ökenväxter och vanliga svenska träd. Ni kan också lära er mer om Carl von Linné – Uppsalas störste vetenskapsman och besöka hans hem och arbetsplats. Linnéträdgården var  botanisk trädgård Linnés tid. Det var här som han utförde det mesta av sitt arbete. På Linnés Hammarby kan ni uppleva hur Linné och hans familj bodde under 1700-talet.

Vi har visningar som passar alla åldrar, från barn i förskolan till ungdomar i högstadiet och gymnasiet. Det kan handla om att beskriva växter, ta reda på var smaken i choklad, vaniljglass och kanelbullar kommer från eller hur evolutionen fungerar. Vi anordnar även andra aktiviteter för skola och förskola som plantering, utställningar, musik och dans.

Ni kan också besöka våra självguidande stigar. Linné Online är en webbresurs för att elever och lärare på högstadium och gymnasium som vill lära sig mer om Linné och hur modern forskning knyter an till hans arbete. 

Förskolan i Botaniska trädgården

Välkommen till ett händelserikt år i Botaniska trädgården. Under våren erbjuder vi Uppsalas förskolor att dansa och plantera rudbeckior och tagetes. Vi kommer också att hålla ett födelsedagskalas för förskolebarnens träd. I september bjuder Friskis&Svettis på Mini-Röris och i oktober planterar vi lök i barockträdgården.

Boka alltid ditt besök i förväg, via bokning@botan.uu.se.

Program 2019

  • 14/5 Trädens födelsedag (ålder 3-4 år)
  • 27-28/5, 3-4/6 Dansa och plantera sommarblommor (ålder 4-6 år)
  • 11/9 Mini-Röris vid orangeriet Linneanum (ålder 2-6 år)
  • 1-4/10 Plantera tulpanlök för en vackrare vår (ålder 4-6 år)
  • 21/11 Klä en gran i mångfald (ålder 3–6 år)

Läs mer om årets alla aktiviteter i inbjudan och anmäl er till vårens evenemang via e-post till vår bokning, senast 1 maj! 

Aktiviteter för skola och förskola