Utställning: potatisfigurer

• Date:
  • Location: Botaniska trädgården Tropiska växthuset, Villavägen 8
  • Organiser: Uppsala linneanska trädgårdar, Utbildningsförvaltningen Uppsala kommun och Kulturenheten dans Region Uppsala
  • Contact person: Lotta Saetre
  • Skolaktivitet

Skapa av potatis på förskolan. Visa upp under två veckor i Tropiska växthuset. Ni ställer upp barnens potatisfigurer 22–23/10 och växthusets besökare kan beundra dem 24/10–8/11. Sista anmälan måndag 21 september.

Under året arbetar vi med temat skörd och potatis i de linneanska trädgårdarna. Under höstlovet – potatislovet – bjuder vi därför in Uppsalas förskolor att ställa ut potatisfigurer i Tropiska växthuset. Ni skapar figurerna på förskolan, ställer upp dem i Tropiska växthuset 22:a eller 23:e oktober. Utställningen pågår sedan 24 oktober– 8 november.

Plats: Tropiska växthuset, Botaniska trädgården, Villavägen 8

Samlingsplats: Tropiska växthuset

Tidsåtgång: 30 minuter

Lämplig ålder: 4–6 år

Gruppstorlek: max 15 barn/grupp

Anmälan: bokning@botan.uu.se. Sista anmälan måndag 21 september.

Hitta hit: Stadsbussar (linje 1, 2 , 7, 11 och 12) stannar direkt utanför trädgården vid hållplatserna Blåsenhus, Evolutionsmuseet eller Segerstedthuset.

Mer information: tel 018-471 28 38 (kl. 9.39–11.30)

Utställning: potatisfigurer

Exercise – recreation – culture

Ride your bike to Linnaeus' Hammarby or hike in the cultural reserve; try Qi Gong, Yoga, Taiji or boules in the Botanical Garden; dance in the Linnaeus garden.

Buy tickets for a theater performance or concert. Enjoy art works, beautiful flower beds and silence. Study, read a book or have a good coffee. In our gardens there is room for both rest and exercise!

Workout in the garden 2019

For daily information, contact the organizer.

Boules greens in the baroque garden: try out boules is available during competitions. Organizer Örsundsbro SK.

Senior Qigong at Sorbusplan (corner Norbyvägen-Villavägen, at the Nordic Africa Institute). Tuesdays May 28, June 4 and June 11, at 11am. Organizier the Swedish Church.

Qigong at Sorbusplan (corner Norbyvägen-Villavägen, at the Nordic Africa Institute): usually Mondays mid June - end of July, 5.30pm–7pm. For up-to-date information see the website for the organizer Biyunföreningen Gröna Draken.

Taiji in the baroque garden (close to Linneanum): Mondays in August, 6pm–7pm. For up-to-date information see the website for the organizer Uppsala Wudang Pai.

Summer yoga in the Botanical garden: ususally Mondays, Thursdays and Saturdays, May - August. For more information, see the facebook page Sommaryoga i Uppsala.