Det vackra i förfall - fragment ur tiden

Med sin konst fångar Fredrik Sköld fragment ur tiden och kombinerar dem till vackra motiv. Så här beskriver konstnären själv sin konst:

Genom att samla på små bitar av natur från olika delar av världen, och med omsorgsfull komposition sammanföra dessa, skapar jag med dessa spillror av det förgångna något nytt. Jag fascineras av skönheten i det ej perfekta, i patina, och i det enkla. Det vackra i förfall liksom det tidlösa och ålderslösa. 

Sakerna jag har samlat under mina resor kan vara t.ex lövskelett, död korall, rostig taggtråd, lavasand från vulkanen Etna, nötter och mineral från Amazonas, en gammal uppluckrad bibel hittad efter en storm på Coney Island mm. Jag kombinerar dessa med akryl och bladguld på grovt akvarellpapper och ramar in med glas.

Allt material i utställningen såsom papper, lim, och färger är syrafritt. Organiskt material är förstärkt och behandlat mot oxidering. Ramen är extra stadig med skruvad baksida. 

Fredrik Skölds utställning pågår 18 juli – 27 september 2020, i östra flygen på Linnés Hammarby och är öppen tisdag-söndag kl. 11–17.