De linneanska trädgårdarnas program för 2021

2021-01-28

Nu har årets program med visningar och evenemang i Botaniska trädgården, Linnéträdgården och på Linnés Hammarby kommit från tryckeriet. I år har vi fått göra många anpassningar av våra evenemang. Det har vi gjort för att hjälpa till att minska smittspridningen i samhället och för du ska känna att det är säkert att besöka oss.

Under första halvåret erbjuder vi därför bara visningar, lovaktiviteter och utställningar utomhus. I våra visningar fokuserar vi på det som blommar och är extra vackert för stunden. Ladda ner programmet eller besök vårt kalendarium och börja planera för dina inspirerande och lärorika besök i våra trädgårdar!

Fånga dagen – lär dig mer

I årets program följer vi året i trädgården och i odlingslandskapet. Gör sällskap med trädgårdsmästaren och bonden i deras sysslor. Vihoppas att du är lika taggad som våra botanister på att besöka trädsamlingar, vårlöksrabatter, pionkvarter, roskvarter och dahliakvarter. Att du vill lära dig mer om magnolior, stäppväxter, trädbeskärning, utplantering och fröinsamling tillsammans med våra trädgårdsmästare. Och att du gör sällskap med bonden i kulturreservatet Linnés Hammarby och får upp ögonen för hur de historiska markerna brukas.

Boka plats på en visning

Följ träden från knopp och lövsprickning till blomning och fruktsättning. Boka plats på en visning av det som blommar bäst för dagen: snödroppar, magnolior, pioner, rosor, dahlior... 

Observera att de flesta av visningarna och vandringarna kräver föranmälan minst två arbetsdagar i förväg. Vi anpassar antalet deltagare efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Du hittar alla visningarna i vårt kalendarium.

Boka plats på visningarna via e-post.

Fånga dagen – digitalt

Flera av våra programpunkter under första halvan av 2021 kommer att vara digitala. Lyssna på dem där du befinner dig och upplev våra trädgårdar även på distans. Du hittar även de digitala föredragen i vårt kalendarium. Länk till dem får du efter att du har anmält dig.

Andra digitala upplevelser i och från våra trädgårdar.

Fånga dagen – umgås säkert

Stäm träff med kollegor, vänner och familj i våra trädgårdar. Här kan du umgås på lagom
avstånd. Ta med eget fika eller handla i våra caféer. Köp ett årskort och besök Tropiska växthuset, Linnéträdgården och Linnés Hammarby så många gånger du vill, i mindre grupper. Välkomna att fånga dagen och dela ett grönt 2021 med oss!

Beställ gärna ett program via e-post till vår bokning och börja planera ditt trädgårdsår! 

Nyheter

Senast uppdaterad: 2023-05-26