Scenkonst från Botaniska trädgården 28 maj

2020-05-20

Den 28 maj skapar vi historia! Tillsammans - i ett unikt samarbete mellan Teater Prego, Uppsala Universitet, Gottsunda Dans & Teater, Uppsala Stadsteater och Östfronten - livesänder vi scenkonst från Botaniska trädgården i Uppsala. Det bli ett livesänt evenemang av Teater Prego i samarbete med Uppsala Universitet, Gottsunda Dans & Teater, Uppsala Stadsteater och Östfronten.

Ett annorlunda scenrum

Bilder från de två föreställningarna "Tills vi ses igen" och  "Världens viktigaste möte".

Med både Linnésalen i Botaniska trädgården och det digitala rummet som spelplats vill vi skapa en scenkonstupplevelse som är något annat än när du ser den i teatersalongen. 

Evenemanget spelas inte in och kommer inte att kunna spelas upp i efterhand, det är ett unikt möte som sker i det ögonblicket mellan skådespelare och publik.

Länk till sändningen --> www.scenstrom.se

Vi inleder dagen med att sända Uppsala Stadsteaters interaktiva barnföreställning Världens viktigaste möte. Föreställningen spelas för barn i förskoleklass och åk 1, som aktivt deltar i och påverkar föreställningen från sina klassrum.

På kvällen sänds Östfrontens hyllade föreställning Tills vi ses, en känslosam brevmusikal av Dag Thelander och Per Wickström.

Program:


kl. 9.30 & 12.00
VÄRLDENS VIKTIGASTE MÖTE
Uppsala Stadsteater

Tänk dig en värld där barn inte får leka. Man får inte bestämma en enda grej själv, och alla får inte gå i skolan. Alla måste dyrka samma gud och alla barn måste arbeta. Men stopp! Så kan vi ju inte ha det.

I år, år 2020, har FN:s barnkonvention gjorts till svensk lag och vi bjuder härmed in till världens viktigaste möte. Hur skulle världen kunna se ut om det var barnen som fick bestämma och stifta lagar? Om barnen plötsligt hade rättigheter.

Världens viktigaste möte är en interaktiv föreställning för barn 6–7 år. I denna version av föreställningen sitter barnen i sitt eget klassrum och har kontakt med skådespelarna och får vara med och påverka föreställningen direkt när den händer.

Föreställningen är framtagen av teaterns dramapedagoger för barn & unga, Maria Trost och Sara Waller.

På scen: Maria Trost, Inana Selenius, Katarina Bohm


Kl. 19.00
TILLS VI SES
Östfronten

"I den här lådan finns alla brev som Isabell Lindberg sparade. Nu ska vi sjunga dom för er. Det kommer ta ungefär en timme. Isabell Lindberg dog på sommaren 2013. Hon blev trettiotvå år."

En känslosam brevmusikal av Dag Thelander och Per Wickström. Tills vi ses hade premiär på Köttinspektionen hösten 2015 och har också gästspelat på StDH i Stockholm och på Uppsala stadsteater.

På scen: Ida Löfholm, Johan Stavring och Per Wickström*
Musiker: Emil Ingmar och Jonas Grumstedt
Text och regi: Dag Thelander Musik: Per Wickström
Rekvisita: David Andrén Foto: Östfronten 

* Ersätter Johan Tenstam på föreställningen 28/5 2020.


Arrangörer: Teater Prego, Uppsala Universitet, Gottsunda Dans & Teater

På scen: Uppsala Stadsteater, Östfronten

Kontakt:

Nyheter

Senast uppdaterad: 2023-05-26