Välkommen på Linnés trädgårdsfest

2019-05-15

Lördag 18 maj firas Carl von Linnés 312:e födelsedag. Uppsalabor och andra besökare är välkomna på en tidsresa tillbaka till 1700-talet med lekar, trädgårdsmarknad, dans, forskarsamtal och dräktvisningar. Följ med på visningar av de växter Linné odlade och delta i experimentverkstad för att lära dig mer om Linnés vetenskaper idag. 

Barn- och ungdomsgruppen från Sällskapet Gustafs skål dansar framför Linnémuseet under Linnés trädgårdsfest 2018. De framträder även iúnder Linnés trädgårdsfest 18 maj 2019. Foto Gisella Bengtsson, Uppsala universitet.

I Uppsala har vetenskapsmannen Carl von Linné lämnat fler spår efter sig än någon annanstans i världen. Här finns ett unikt kulturarv efter honom och en excellent kreativ forsknings- och innovationsmiljö inom områden som har utvecklats ur Linnés vetenskaper.

För femte gången anordnas nu Linnés trädgårdsfest i Linnéträdgården mitt i Uppsala. Ett brett program sträcker sig över hela dagen, kl 11–17. På hantverksmarknaden går det att fynda allt från ostar till smycken, guidade visningar berättar mer om växterna i Linnés botaniska trädgård och familjen Linnés bostad håller öppet för besök. Den som är intresserad av växtbiologi har möjlighet att prata med forskare om DNA, mikrobiom och evolution medan den som är mer intresserad av kultur kan få veta mer om hur man klädde sig på 1700-talet och hur man dansade och lekte. 

Hantverksmarknaden under Linnés trädgårdsfest. Foto Ana Vera Burin Burrata. I2019 hålls trädgårdsfesten lördag 18 maj i Linnéträdgården.

Se hela programmet för Linnés trädgårdsfest.

Tid: 18 maj kl 11–17
Plats: I Linnéträdgården, Svartbäcksgatan 27

Det är fritt inträde till Linnéträdgården och Linnémuseet hela dagen. Firandet arrangeras av Linnés Uppsala. Evenemanget är ett samarbete mellan Uppsala kommun, Uppsala universitet, Uppsalas linneanska trädgårdar, Sveriges lantbruksuniversitet, Svenska Linnésällskapet och Destination Uppsala. 

Uppsala är en grön stad med hållbar utveckling och naturupplevelser i Linnés anda. Linnés Trädgårdsfest är ett Miljömärkt Event av organisationen Håll Sverige rent!

För vidare information, vänligen kontakta:

Lotta Saetre, informatör, Uppsala Linneanska trädgårdar
Telefon: 0701-67 91 31

Nyheter

Senast uppdaterad: 2023-05-26