Hållbar påsk i Tropiska växthuset

2019-04-09

Uppsala linneanska trädgårdar fortsätter sitt spirande lök- och knölår med hållbart påsklov. 16–18 april kommer Grävlings naturprodukter till Tropiska växthuset och hjälper skollediga barn att skapa pyssel av tovad ull. 

Tul(l)pan-glädje

Tulpaner av tovad ull, skapade av Grävlings naturprodukter. Skapa du också på påsklovet 16–18/4 kl. 11–16 i Tropiska växthuset.

Påskägg och -godis i all ära, nog längtar vi till riktig vårvärme och blommande tulpaner. Under några dagar på påsklovet kan besökande barn med föräldrar och/eller mor- och farföräldrar skapa ögongodis av ull. Av tovade och färgade ullbollar kan de göra sina egna tulpaner att ta med hem, perfekta prydnader för både påskbord och rabatt.

"Vi hoppas på stor skaparglädje och många färgglada tULLpaner", säger Petra Holmgren Reichler, trädgårdsmästare i Botaniska trädgården.

Påsklovstider

Påsklovsaktiviteten pågår tisdag – torsdag kl. 11–16. 

Tropiska växthuset är också öppet påskafton och påskdagen kl. 12–15. Övriga dagar under påskveckan är växthuset stängt.

Ladda ner affisch!

Grävlings naturprodukter

För dig som vill träffa Grävlings naturprodukter vid fler tillfällen rekommenderar vi ett besök i Linnéträdgården under Linnés trädgårdsfest 18 maj. Då finns de på plats och säljer tjärljus, salvor, lädersmorning och trådslöjd.

Nyheter

Senast uppdaterad: 2022-05-24