Blommande midsommar i de linneanska trädgårdarna

2018-06-20

Det stundar midsommarhelg och de linneanska trädgårdarna liksom många andra tar lite extra ledigt. Orangeriet i Botaniska trädgården kommer att vara stängt fredag-söndag, medan Tropiska växthuset, Linnéträdgården och Linnés Hammarby är stängda midsommarafton men öppna som vanlig resten av helgen. Däremot är Café Victoria i Botaniska trädgården stängt även på midsommardagen. 

För dig som vill besöka våra trädgårdar på midsommarafton trots att byggnader och museer inte är öppna rekommenderar vi ett besök med pickninck antingen i Botaniska trädgården eller i parken och kulturreservatet på Linnés Hammarby. Passa på att njuta av rosorna som blommar vackert i barockträdgården och av ängsväxterna på Linnés Hammarby.

Upptäckarglädje under lindarna i barockträdgården. Foto: Lotta Saetre, Uppsala universitet.

I Botaniska trädgården finns också flera ängsytor med en mångfald av typiska ängsväxter. De finste hittar du under lindarna och körsbärsträden i närheten av dammskjulet och orangeriet. Titta nära och du kommer att se många bin som besöker blommorna där! Om du vill ha sju sorters blommor under huvudkudden måste du dock plocka dem någon annanstans. Växterna i våra trädgårdar är till för alla att titta på!

Öppettider i midsommarhelgen.

Nyheter