Litterärt torsdagshäng i tropikerna

2018-06-14

Nu under sommaren har Uppsala linneanska trädgårdar ett samarbete med Region Uppsala och Bibliotek Uppsala. Vi håller extra öppet i Tropiska växthuset torsdagar fram till kl. 18, i juni, juli och augusti. Alla besökare som visar upp boken Kallocain av Karin Boye har fri entré till växthuset kl. 15-18. 

Under 2018 har vi som mål att skapa fler kulturella möten i Tropiska växthuset. Under året har vi bjudit in till nycirkus, träff för Kulturkompisar, kör- och vissång samt orientalisk dans. Nu står litteraturen och läsglädje på tur. Vinterträdgården i Tropiska växthuset är som gjord för läsning och bokdiskussioner!

Samtidigt finns mycket annat att njuta av i växthuset. På eftermiddagarna när det är färre besökare är det lättare att få syn på våra pilgiftsgrodor. Du kommer förmodligen höra dem sjunga både i Victoriasalen och regnskogen. I Victoriasalen har dessutom jättenäckrosen flera knoppar just nu. Den första blomman kommer förmodligen slå ut i natt eller imorgon natt.

Projektet Länet läser

Länet läser är en läsfrämjande satsning från Region Uppsala, där olika ålders- och läsargrupper från länets alla kommuner får chans att samlas runt en gemensam bok i evenemang, bokcirklar och diskussioner på biblioteken. 2018 års bok är "Kallocain" av Karin Boye.

Tips för er som läser hos oss:
I regnskogen faller det ett tropiskt regn lite nu och då. Välj en annan sittplats om du är rädd om din bok!

Tips från oss på intressanta böcker om du är intresserad av våra viktiga medarbetare pollinatörerna:

  • Trädgårdsmyller, av Christina Winter
  • Galen i humlor, av Dave Goulson
  • Binas historia, av Maja Lunde
  • Sveriges humlor – en fälthandbok
  • Humlor i Sverige – 40 arter att älska och förundras över, av Bo Mossberg och Björn Cederberg
  • Den stora humleresan, av Dave Goulson

Nyheter