Unika evenemang att boka

2018-03-06

Nu har vi släppt biljetterna till årets unika evenemang i de linneanska trädgårdarna – Plantera med trädgårdsmästaren i Linnés trädgård, Slunga honung i Hagby, Äpplets dag samt Magiska växter och djur. De flesta av våra programpunkter är öppna för alla utan föranmälan, men till de här programpunkterna har vi bara ett fåtal platser. Passa därför på att boka din plats redan idag!

I år erbjuder vi extra många unika tillfällen att träffa experter på odling, biodling och äpplen. Först ut är en helt ny möjlighet att vara med vid planteringen av paradrabatten i Linnéträdgården. Under handledning av våra duktiga trädgårdsmästare får du hjälpa till att smycka trädgårdens mest centrala rabatter med sommarblommor. 

Paradrabatten i Linnéträdgården när den blommar under högsommaren.

Under juni bjuder också våra biodlare in dig att vara med vid slungningen av honung i deras anläggning i Hagby. Du får provsmaka honung från Botaniska trädgården, Linnés Hammarby och andra platser i Uppland och samtidigt lära dig mer om drottningodling. I slutet av säsongen ordnar sedan våra botanister sortskola för dig som vill lära dig känna igen våra vanligste äppelsorter. Här använder vi nästan alla våra sinnen för att lära – lukt, smak, syn, känsel.

I uggletornet på Uppsalas egen skola för trolldomskonst. Linneanum, Botaniska trädgården.

För våra yngre besökare har också biljettförsäljningen till lektionerna på Uppsalas egen skola för trolldomskonst öppnat. I år hälsar vi barn i åldern 6-15 år välkomna att lära sig mer om magiska växter och djur. När lektionerna börjar? På höstlovet 30–31 oktober.

Bokningsbara evenemang 2018

  • Plantera sommarblommor med trädgårdsmästaren, måndag 4 juni, kl. 9.30-11.30 
  • Slunga honung i Hagby, torsdag 14 juni och torsdag 28 juni, kl. 10-12 
  • Äpplets dag – sortskola tisdag 25 september, kl. 18.30
  • Magiska växter och djur, tisdag 30 oktober och onsdag 31 oktober, kl. 15.00-17.30

Det finns bara ett fåtal platser till varje tillfälle så boka gärna redan idag, via bokning@botan.uu.se.

Konsert och teater

För dig som vill boka en biljett till ett kulturevenemang i någon av våra trädgårdar – konserter i barockträdgården, i Linneanum eller på Linnés Hammarby, teaterföreställningar eller temavisningar – hänvisar vi till respektive arrangör. Kontaktuppgifter hittar du i vårt kalendarium.

Nyheter