Konserter och teater sommaren 2017

2017-06-19

Under sommaren 2017 är de linneanksa trädgårdarna arena för flera olika konserter och teaterföreställingar. Några är små, andra stora. Festivalen Let's Spend The Night Together blev så stor att den inte rymdes i barockträdgården. Den kan ni istället njuta av på Kap-området i Uppsala.

Konsertsommaren i de linneanska trädgårdarna tjuvstartade redan 15 maj då Uppsala Akademiska Kammarkör gav en fullsatt konsert till minne av Claudio Monteverdi 450 år. Nästa kulturevenemang på tur är Kullehusteaterns uppsättning av Molières Tartuffe. De ha klätt den i en kvinnlig skepnad – en hycklande ”Madame Tartuffe” lurar och bedrar Orgons familj. Tisdag 4 juli och 8 augusti ser ni föreställnignen i Botaniska trädgården, på orangeriets innergård. Tisdag 18 juli spelas den i Linnéträdgården.

Augusti blir en konsertfylld månad i Botaniska trädgården. Welcome Uppsala bjuder in till En vacker kväll med Per Gessle 18 augusti och till Jill Johnsons jubileumsturné 25 augusti. Månaden avslutas med kören Canorus vadnrande konsert i Botaniska trädgården och med en höstkonsert hemma hos Linné på Hammarby 27 augusti. På Hammarby får ni lyssna till gustavianska toner framförda av Carl-Håkan Essmar och Hanna Bendz.

Nyheter