Blommor uppåt väggarna och i taket!

2022-09-25

Nu när odlingssäsongen går mot sitt slut vill vi hålla kvar stunden och lyfta alla blommor och växter som går att njuta av länge. Våra trädgårdsmästare har under sommaren skördat, hängt upp och torkat blommor från våra rabatter. Nu har de fått nytt liv i mini-utställningen "Njut länge - Slow Flowers" i köksträdgården i Botaniska trädgården. Buketter i rosa och gult samsas med hortensia och gräskronor. Kransar, stolar och provdockor har klätts med torkade blommor och fruktställningar. Utställning pågår till 4 november.

Närbild på en bukett med torakade blommor och gräs i solgult och halmgult.

Provdocka gjord av rostiga stålrör, inklädda med torkade blommor i vitt och rosa och med en blå blomsterhatt svävande ovanför.Slow flowers

Slowflowers är en rörelse, vars mål är att knyta odlare och konsumenter närmare varandra. Lokal, småskalig och hållbar odling av blommor står i centrum. Undvik transporter och njut av blommorna i säsong. Trädgårdsmästare har här tagit fasta på lokalt odlade och torkade blommor.

Närbild på rosa och vita eterneller, med blå himmel i bakgrunden.Evighetsblommor

Växter som plockas vid blommning och bevarar mycket av sin färg och form vid torkning brukar man kalla eterneller eller evighetsblommor.

Även om dessa växtdekorationer håller länge kommer vi att förändra utställningen lite från vecka till vecka, så det är värt att återkomma flera gånger

Nyheter

Senast uppdaterad: 2023-05-26