Programmet för 2019 – rykande färskt

2019-01-31

Programmet för säsongen 2019 för Botaniska trädgården, Linnéträdgården och Linnés Hammarby har just kommit från tryckeriet. I år genomsyras det av programpunkter på temat Spirande lökar och knölar. De linneanska trädgårdarna bjuder in till tre utställningar, tre skollovsaktiviteter och ett 20-tal visningar och föredrag där besökare kan inspireras och lära sig mer om arter, sorter, odling och smak.

Spirande lökar och knölar.. Illustration av Sven Holmberg.
Illustration: Sven Holmberg

Spirande lökar och knölar

Årets fokus i Botaniska trädgården ligger på lök- och knölväxter. Det är en del i ett långsiktigt arbete med att komplettera och utveckla våra växtsamlingar. För två år sedan började vi restaurera några av våra gamla lökrabatter, beställa och så fröer av lökväxter som saknas i våra samlingar. Förra året planterade vi sedan 75 000 snödroppar, krokusar, blåstjärnor, klockliljor, tulpaner och narcisser. Under 2019 kommer rabatter och gräsmattor att bjuda på många uppstickande nyheter.

Välfyllt program

Programpunkterna inom temat Spirande ökar och knölar är dock bara en liten del av det vi har att erbjuda våra besökare. Vi ordnar inte mindre än 1070 reguljära visningar, de flesta under perioden maj-september. Till det kommer ytterligare ett 70-tal evenemang, däribland fem utställningar och mer än 20 temavisningar. I våra trädgårdar kan du både hämta kunskap och inspiration, plugga, läsa en bok, fika gott och motionera. Du kan gå på konserter, teaterföreställningar, lära dig cykla (!) eller prova på japanska kampsporter.

De linneanska trädgårdarnas program 2019.
Det tryckta programmet kan du hämta i Tropiska växthuset. Digitalt går det att ladda ner här!

Vi välkomnar våra besökare att lära sig mer om 1700-talets odlingslandskap, Linné, lökar och knölar. Hos oss kan du träffa experter, handla rara växter, teckna med konstpedagogen eller bara njuta av fägringen!

Nyheter