FNs globala mål för hållbar utveckling – utställning i Botaniska trädgården

2018-10-03

Under oktober pågår utställningen "WHOLE EARTH?" i barockträdgården i Botaniska trädgården. På ett 10-tal skärmar berättar Hard Rain Project om de olika målen för hållbar utveckling och uppmanar forskare, studenter och andra medborgare att dela sina idéer och upptäckter för en bättre och säkrare värld för kommande generationer.

Utställningen "WHOLE EARTH?" hade världspremiär i april när den visades på UNESCOS högkvarter i Paris. Den är internationellt prisad och har sin Sverigepremiär (med svensk text) i Uppsala.

WHOLE EARTH? – en medborgarguide till Globala målen för hållbar utveckling. Utställning i barockträdgården 1-31 oktober 2018.

Hållbar utveckling i skolan – boka ett besök

Nu vill vi välkomna Uppsalas lärare, högstadie- och gymnasieelever att besöka utställningen och låta den bli ett underlag för diskussioner i klasserna. Hard Rain Project ser utställningen som en medborgarguide till de globala målen för hållbar utveckling. Nu återstår att komma med idéer och att påverka! Vad tänker du göra?

Utställningen är öppet alla dagar i oktober kl. 7-19 (så länge dagsljuset tillåter). Vi ser gärna att skolklasser bokar sina besök i förväg via bokning@botan.uu.se. Meddela då tid för ert besök, skola, antal elever samt kontaktperson.

Praktisk information

  • Plats: Botaniska trädgården (framför orangeriet i barockträdgården, Villavägen 6)
  • Tidsåtgång: 30-60 minuter, på egen hand
  • Lämplig ålder: årskurs 7-9, gymnasiet
  • Gruppstorlek: ingen begränsning på klassens storlek
  • Kostnad: fri entré
  • Bokning: bokning@botan.uu.se. Boka alltid ditt besök i förväg. Meddela tid, skola, antal elever samt kontaktperson
  • Hitta hit: Stadsbussar (linje 1, 2 , 7, 11 och 12) stannar direkt utanför trädgården vid hållplatserna Blåsenhus, Evolutionsmuseet eller Segerstedthuset. 

Vi skräddarsyr gärna andra lektioner efter klassens behov. Skolklasser och barn under 18 år har alltid fri entré till de linneanska trädgårdarna.

Mer informationhttp://botan.uu.se/skola-och-forskola/

Nyheter