Ett resande teatersällskap i trädgården

2018-06-25

Kullehusteatern jubilerar – 20 år som Roslagen största sommarteater

Kullehusteatern kommer att sommaren 2018 göra sitt 20-års jubileum. De ger i år 36 föreställningar i Norrtälje, Waldemarsudde, Öregrund, Waxholm, Uppsala. Hos oss ger de tre föreställningar i Botaniska trädgården och Linnéträdgården av ”Ett resande teatersällskap” av August Blanche. De lovar att ge den som metateater i dess rätta mening.

Ett resande teatersällskap av August Blanche, med Kullehusteatern i Botaniska trädgården 3/7 och 7/8 och i Linnéträdgården 17/7. 

”Ett resande teatersällskap” är ett lustspel med kupletter från 1848. I originalet möter vi ett resande teatersällskaps öden och äventyr på turné i landsorten, för tillfället stationerade i Vimmerby. I Kullehusteaterns version rör de sig givetvis i Roslagen och Stockholms skärgård och låter den dagsaktuella spelplatsen bli spelplats även för våra rollfigurer. Pjäsen är en komedi med satiriska stråk, med den bevingade repliken”Det ska fan vara teaterdirektör”.

Denna uppsättning kommer att innehålla allt det som Kullehusteratern blivit så uppskattad och älskad för: lekfullhet, komik, satir, professionellt skådespeleri, ensemblekänsla, vacker och påkostad kostym, imponerade peruker och god och levande publikkontakt. Pjäsen är pyntad med små kupletter och pjäsmaterialet har utökats och bearbetats för att bättre spegla teatern så som den ser ut idag, dock utspelas komedin i mitten av 1800 - talet, som ursprunget.

Bearbetningen har gjorts av Linda Kulle och regin står Anita Ekström för. Speltiden blir c:a 2 timmar inklusive paus. Som vanligt vill Kullehusteatern även rikta sig till familjer, så barn under 16 år går in gratis i sällskap med vuxna. Se hela spelplanen här. Biljetter bokas genom Visit Roslagen, 0767-650 660, info@visitroslagen.se eller köps på plats.

Text Kullehusteatern. Fotograf Predrag Simicevic 
 

Nyheter