Årets program fullt med surrande bin och humlor – ladda ner

2018-02-06

Nu har årets program med visningar och evenemang i Botaniska trädgården, Linnéträdgården och på Linnés Hammarby kommit från tryckeriet. I år hittar du extra många evenemang som handlar om pollination, bin och andra pollinatörer. Ladda ner programmet och börja planera ditt surrande trädgårdsår.

Tillsammans med nätverket Swedish Gardens och Svenska bin lyfter vi i år behovet av pollinatörer – vilda och tama – i våra parker och trädgårdar. I de linneanska trädgårdarna kommer vi att odla extra mycket nektar- och pollenrika växter, för att inspirera er besökare till insektsvänlig odling. 

Pollinerande bi i Botaniska trädgården. Foto Annika Vinnersten, Uppsala universitet.

Under våra evenemang berättar botanister och trädgårdsmästare om vilka växter du kan odla i din trädgård för att gynna alla små och viktiga trädgårdsarbetare. På sportlovet bygger vi fjärilsholkar, bihotell och humlebon och vid flera tillfällen under året kommer vi att bygga stekel-bon. Dessutom visar våra biodlare sina kupor, berättar om biodling och ordnar provsmakning av honung. Välkomna att dela ett surrande trädgårdsår med oss!

Honung från bin på Linnés Hammarby, till försäljning i museibutiken.

Vi hoppas förstås också få träffa er på någon av våra öppna visningar under sommarhalvåret. I år utökar vi öppettiderna på Linnés Hammarby i maj och bjuder på fler engelskspråkiga visningar i Linnéträdgården. Våra egna favoriter i programmet är, förutom de programpunkter som ryms inom Pollinera mera 2018, Nycirkus-föreställningar i påsk, Linnés trädgårdsfest i maj, Museinatten med pop-up-dans i juni, Slåtterdagen i juli, Victoria-öppet i augusti och Äppeldagarna i september.

Dansgruppen Branicula framför Linnéträdgårdens orangeri under Linnés trädgårdsfest.

Hämta gärna ett program i Tropiska växthuset och börja planera ditt trädgårdsår! 

Nyheter