Trädgårdsveckan i Uppland och hos Linné

2023-07-03

2-8 juli firas för första gången Trädgårdsveckan i Uppland. Den anordnas av Trädgårdsamatörerna s Upplandskrets med stöd från Världsklass Uppsala. Vi bidrar med visning  med trädgårdsmästaren i Linnéträdgården och en visning av vårt fina roskvarter i Botaniska trädgården. Hela programmet för veckan hittar du på hemsidan för Trädgårdsveckan.

Utöver detta bjuder trädgårdsveckan denna vecka på föreläsningar, öppna trädgårdar, kurser och trädgårdscaféer.

Träffa trädgårdsmästaren hos Linné onsdag 5 juli kl. 12.20

Få råd och tips om odling. Följ med trädgårdsmästaren ut i rabatterna när hen berättar om säsongens arbetsuppgifter i Linnés trädgård (Linnéträdgården).

Rosvänner torsdag 6 juli kl. 18

Eva Johansson och Inger Palo visar våra historiska rosor och berättar om vilka växter som passar att odla tillsammans med dem. De båda rosvännerna från Roslagen delar med sig av sina bästa tips. Vad ska man tänka på när man planerar och planterar? Start vid Linneanums pelartrappa, Botaniska trädgården.

Ingen avgift men boka gärna din plats på visningen i förväg via linneanska.biljetto.com.

Arrangeras i samarbete med STA Upplandskretsen och Trädgårdsveckan i Uppland. 

Pionutställning på snitt 4–6 juli, kl. 9.00–15.00 

I samband med Trädgårdsveckan i Uppland dukar också Rosenlunds pioner och Örbyhus slottsträdgård upp ett urval av pioner i absiden runt Carl von Linné i vår vackra Linnésal i Linneanum, Botaniska trädgården. Kom och njut, lär mer eller varför inte köp med dig en bukett hem? 

Arrangör: Rosenlunds pioner och Örbyhus slottsträdgård i samarbete med STA Upplandskretsen. 

Nyheter

Last modified: 2023-05-26