Fyll barockträdgården med blomsterprakt

• Date:
  • Location: Botaniska trädgården Barockträdgården, ingång från Dag Hammarskjölds väg.
  • Organiser: Uppsala linneanska trädgården i samarbete med Utbildningsförvaltningen Uppsala kommun och Kulturenheten Dans Region Uppsala.
  • Contact person: Lotta Saetre
  • Skolaktivitet

På sensomrarna sprakar de rudbeckior, tagetes och salvior som Uppsalas förskolebarn har planterat i blekgult, rosa och vinrött till glädje för trädgårdens alla besökare. Hjälp oss att göra barockträdgården till en magnet både för människor och pollinerande insekter 2019! Under 1,5 timme får era barn ägna sig åt plantering och dans tillsammans med Botaniska trädgården och Kulturenheten Dans.

Planteringen sker 27-28 maj samt 3-4 juni för förskolegrupper och 29 maj för förskoleklasser. Vi delar in dagarna i fyra pass (kl. 9.15, 10.00, 10.45 och 12.15) om 2 x 45 minuter. Grupperna bör inte vara större än 12 barn och barnen inte yngre än 4 år. Ta gärna med matsäck!

Sista anmälningsdag onsdag 8 maj. Anmäl er via bokning@botan.uu.se och ange då önskad dag och tid, barnens ålder, antal barn och antal vuxna. Först till kvarn. Anmälningar bekräftas via e-post.

Kostnad: Fristående förskolor 500 kr/grupp, betalas kontant. Kommunala förskolor har central kostnadstäckning. Förskolor som uteblir utan avbokning debiteras 200 kr.

Aktiviteten är ett samarbet mellan Uppsala linneanska trädgården, Utbildningsförvaltningen Uppsala kommun och Kulturenheten Dans Region Uppsala.