Museibutiker

I våra museibutiker hittar du böcker, presenter och vackra vardagsvaror med koppling till trädgård, biologi och kulturhistoria. 

Blommiga presenter och Linnés avhandlingar

Linnéträdgårdens butik

I museibutiken i Linnéträdgården blomstrar det på hyllorna. Här hittar du kort, posters och presenter med motiv från Olof Rudbecks och Carl von Linnés tid samt av svenska botaniska illustratörer som är verksamma idag.

Vi vill gärna göra dig nyfiken på naturen – hos oss hittar du böcker om växter och kryp. Vi säljer frön, insektsholkar och annat till dig som vill öka den biologiska mångfalden i din närnatur. Vi har också ett brett sortiment av litteratur om Carl von Linné och hans vetenskap.

Öppet maj-september.

Butiken på Hammarby

I museibutiken på Linnés Hammarby kan du köpa med dig minnen från ditt besök i Linnés sommarbostad. Här finns presenter med anknytning till Linné. Sortimentet speglar den kulturhistoriska miljön, skogen och livet på landet. Vi har det som behövs när de minsta vill ge sig ut på upptäcktsfärd i kulturreservatet!

Presentbutiken är öppen maj–september, under bostadens ordinarie öppettider.

Presentbutik året runt i Tropiska växthuset

Behöver du en present till barn eller barnbarn? I Botaniska trädgårdens lilla butik i Tropiska växthuset säljer vi framför allt böcker, spel, luppburkar och annat som kan stimulera barn och vuxna att upptäcka naturen tillsammans. Här kan du också köpa vår mycket omtyckta honung från trädgårdens bikupor.

Butiken i Tropiska växthuset är öppen lördag-söndag under växthusets ordinarie öppettider samt vardagar under sport-, påsk- och kulturloven.

Gåvor för representation

Vi kan tillhandahålla representationsgåvor efter överenskommelse året runt. Vi kan tyvärr inte erbjuda denna service till privatpersoner. För mer information, kontakta museibutiksansvarig Anna Backman, telefon 070-167 97 82.

Senast uppdaterad: 2023-10-02