Från planta till pralin – i kakaoplantans spår

Upplev växtligheten och låt klorofyllen fylla dina sinnen i vårt tropiska växthus under en exklusiv afton i chokladens tecken.

Följ med botanisten på en resa genom tid och rum och lär dig mer om denna malvaväxt och hur kakaon gått från att vara en växt som enbart spreds via djur i Sydamerika till att vid introduktionen i Sverige anses vara en apoteksvara.

När vi fått veta mer om denna fantastiska växt och dess historia får vi möjlighet till en provsmakning med passande dryck medan vi lyssnar till chokladkonditorn och får veta mer om själva hantverket. Vad ska man tänka på, hur avnjuts de olika varianterna som bäst, och vilka oväntade smak-kombinationer kan göras ihop med choklad?

Under kvällen får ni både uppleva Botaniska trädgårdens tropiska växthus samt sitta ner och avnjuta en faktafylld provsmakning i ”vinterträdgården” som är en del av växthuset.


Fakta

Choklad provning och visning i Tropiska växthuset ordnad av Uppsala linneanska trädgårdar i samarbete med lokal aktör.

  • Plats: Tropiska växthuset, Botaniska trädgården
  • Duration: 18.00–20.30
  • Säsong: Året runt / beroende på blomning och tillväxtfas hos kakaon.
  • Målgrupp: Nyfikna gourmeter (min.18 år)
  • Antal deltagare: Min 10 personer; Max 20 personer
  • Nivå på aktivitet/förkunskaper: inga; åldersgräns 18 years
  • Ta med: varm jacka/tröja
  • Måltider Kaffe/varm choklad vid ankomst, provsmakning av choklad och dryck under ledning av chokladkonditor
  • Språk: Svenska

Prisnivå

  • Vuxna: 795 kr per person

Contact details

  • Telefon: +46-18-471 28 38
  • E-post: bokning@botan.uu.se

Senast uppdaterad: 2023-12-18