Forskare på egen hand, djupt inspirerad av Linné

  • Datum: –14.00
  • Plats: Linnéträdgården Orangeriet i Linnéträdgården
  • Föreläsare: Karin Berglund, Jessica Berglund
  • Webbsida
  • Arrangör: Linnés Uppsala, där Uppsala linneanska trädgårdar är en aktör.
  • Kontaktperson: Lotta Saetre
  • Kulturevenemang, Föreläsning

Föredrag av journalisten och författaren Karin Berglund och författaren och tecknaren Jessica Berglund. Föredraget hålls i Linnéträdgårdens orangeri under Linnés trädgårdsfest. Även kl. 15.30. Fri entré, men begränsat antal platser.

Karin Berglund har jobbat 28 år som reporter på Dagens Nyheter. Numera är hon frilansjournalist med trädgård som specialitet. Karin har skrivit ganska många trädgårdsböcker. Den senaste heter "Det var en gång en trädgård" och kom ut 2016. 

Några andra av Karin Berglunds böcker: Jag tänker på Linné, han som såg allt, Bonniers stora bok om Din trädgård (redaktör och huvudskribent), Längtans blommor, Med fingrarna i jorden och Samtal i trädgården.

Forskare på egen hand, djupt inspirerad av Linné

Motion – rekreation – kultur

Spela boule i Botaniska trädgården; cykla till Linnés Hammarby eller vandra i kulturreservatet; prova på Qi Gong, Yoga och Taiji i Botaniska trädgården; dansa i Linnéträdgården.

Köp biljetter till en teaterföreställning eller konsert. Njut av konst, vackra rabatter och stillhet. Plugga, läs en bok eller fika gott. I våra trädgårdar finns plats för både vila och motion!

Program 2018

För dagsaktuell information, kontakta respektive arrangör.

Boulebanor i barockträdgården: på grund av avspärrningar i samband med bytet av lindar i barockträdgården kan inte boulebanor läggas ut som tidigare. Eventuellt läggs det banor på annan plats istället. Arrangör Örsundsbro SK.

Prel. Senior Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet). Arrangör Svenska kyrkan.

Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): måndagar 11 juni – 30 juli kl. 17.30-19.00. För aktuell information se hemsidan för arrangören Biyunföreningen Gröna Draken.

Taiji i barockträdgården (framför Linneanum): måndagar och torsdagar kl. 18-19, juni – augusti. För aktuell information se hemsidan för arrangören Uppsala Wudang Pai.

Sommaryoga i Botaniska trädgården: bland annat måndagar och torsdagar, maj – augusti. För mer information se facebook-sidan Sommaryoga.

Utställningar Uppsala linneanska trädgårdar