Lökar och knölar – mästarens urval

• Date: –15:00
  • Location: Botaniska trädgården Thunbergsalen i Orangeriet, Villavägen 6, ingång via valvet i Orangeriets norra flygel.
  • Organiser: Trädgårdsamatörerna i samarbete med Uppsala linneanska trädgårdar
  • Contact person: Lotta Saetre
  • Temadag, Workshop, Föreläsning, Kulturevenemang

Föredrag med trädgårdsintendent Henrik Zetterlund, hortikulturell intendent i Botaniska trädgården Göteborg. Efter föredraget bjuder Trädgårdsamatörerna in till workshop med Henrik Zetterlund där han ger ytterligare fördjupning, tips och råd. Obligatorisk föranmälan till workshopen.

Missa inte chansen att få lyssna till Henrik Zetterlund när han berättar. Göteborgs botaniska trädgård har världens förnämsta samling av vildinsamlade lökväxter och en klippträdgård i världsklass där alpiner från hela världen odlas, vilket han ansvarar för.

Entréavgift föredrag 50 kr. Föredraget hålls i Thunbergssalen, ingång från valvet i Orangeriets norra flygel. Arrangör STA Trädgårdsamatörerna.

Begränsat antal platser till efterföljande workshop kl. 15. Föranmälan via vår bokning.

Passa på att besöka utställningen Otålig vår skapad av de linneanska trädgårdarnas trädgårdsmästare, Trädgårdsamatörerna, lökexpert Gerben Tjeerdsma samt blomsterkonstnärerna Monika Ågren och Marie Falestam.

Öppet fredag-söndag kl. 11–17.

Entréavgift utställning 50 kr (inklusive entré till Tropiska växthuset). Fri entré för barn under 18 år samt för anställda och studenter vid Uppsala universitet. Ingång från södra sidan av orangeriet.

Lökar och knölar – mästarens urval

Exercise – recreation – culture

Ride your bike to Linnaeus' Hammarby or hike in the cultural reserve; try Qi Gong, Yoga, Taiji or boules in the Botanical Garden; dance in the Linnaeus garden.

Buy tickets for a theater performance or concert. Enjoy art works, beautiful flower beds and silence. Study, read a book or have a good coffee. In our gardens there is room for both rest and exercise!

Workout in the garden 2019

For daily information, contact the organizer.

Boules greens in the baroque garden: try out boules is available during competitions. Organizer Örsundsbro SK.

Senior Qigong at Sorbusplan (corner Norbyvägen-Villavägen, at the Nordic Africa Institute). Tuesdays May 28, June 4 and June 11, at 11am. Organizier the Swedish Church.

Qigong at Sorbusplan (corner Norbyvägen-Villavägen, at the Nordic Africa Institute): usually Mondays mid June - end of July, 5.30pm–7pm. For up-to-date information see the website for the organizer Biyunföreningen Gröna Draken.

Taiji in the baroque garden (close to Linneanum): Mondays in August, 6pm–7pm. For up-to-date information see the website for the organizer Uppsala Wudang Pai.

Summer yoga in the Botanical garden: ususally Mondays, Thursdays and Saturdays, May - August. For more information, see the facebook page Sommaryoga i Uppsala.