Uppsala linneanska trädgårdar

Matkultur, japanskt och musik i Botaniska trädgården

Kulturnatt med skördeutställning och mathantverk – från odling och skörd till vårt dukade bord. Dessutom japanska kampsporter, konserter, eldshow och mycket mer.

Entréavgift Tropiska växthuset och Orangeriet 50 kr. Fri entré för barn under 18 år samt för anställda och studenter vid Uppsala universitet.

I orangeriet, Villavägen 6

Skörden i skafferiet

Kl. 11.00 – 20.00, orangerisalen

Upplev vad jorden kan ge – en mångfald av gamla godingar och nya sorter! Vi har fyllt orangeriet med kål, lök, kryddor, baljväxter, rotsaker, spannmål, tomat och chili varvat med trädgårdsmästarnas egna recept på syrade grönsaker, picklade tomater och äppelsirap. Stängt för konsert kl. 15 – 17. Entré 50 kr.

Akademiska kapellet

Kl. 15.30 – 16.30, Linnésalen

Kungliga Akademiska kapellets (Barock)ensemble framför barockt och modernt i en galen blandning. Insläpp till konserten 15.00 via orangerisalen. Biljetter bokas i förväg via arrangören Musicum.

I köksträdgården, Villavägen 8

Matkultur

Kl. 14.00 – 18.00

Från odling och skörd till vårt dukade bord. Träffa trädgårdsmästare, botanister och matkreatörer. Provsmaka rätter tillagade med inspiration från Botaniska trädgården.
Kl. 14 – 16 Liselotte Forslin. Laga gott och grönt.
Kl. 14 – 16  Cajsas kök: Uppländsk stuvning.
Kl. 16 Botanist och trädgårdsmästare visar köksträdgården.
Kl. 17 – 18 The Nuthouse: Spisa utan spis – rawfood och kalla röror.

Tropiska växthuset, Villavägen 8

Regnskogens ljud

Kl 11.00 – 20.00, Tropiska växthuset

Lyssna på regnskogens ljud och njut av värmen i Tropiska växthuset. Med lite tur får du se jättenäckrosen blomma. Entré 50 kr.

Trägårdscaféet, Villavägen 8

Café Victoria

Kl. 11.00 – 17.00

Cafémeny med grönt och sött med inspiration från trädgården.

Japanskt och pick-nick i Botan

I Barockträdgården, Villavägen 6

Okinawa Karate & Kobudo

Kl. 12.00 – 15.00, på grusplanen framför trappan till Linneanum

Under denna exklusiva uppvisning kommer mästaren Sensei Iryo och Team Tendokai att visa de vanligaste övningarna. Kampkonster från Okinawa inkluderar övningar som är bra för hälsa, självförsvar och personlig utveckling. Arr. Tendokai Alliansen.

Uppsala Vintage Biking

Kl. 12.30 – 13.30, vid dammen intill Linneanum

Cykelturen startar vid Vaksala torg och avslutas med picknick under träden i Botaniska trädgården.

Kyudo – japanskt bågskytte

Kl. 13.00 – 16.00, paradgräsmattan

Japanskt ceremoniellt bågskytte ska vara en harmonisk skönhetsupplevelse både att utöva och att beskåda. Uppvisning i exakthet, lugn och precision. Arr. Issha Kyudo Kai - Uppsala Kyudoklubb.

Uppsala Hung Gar kung fu – INSTÄLLT!

Kl. 13.00 – 16.00, på gräsyta mellan pion- och Rudbeckskvarteren

Naginata – japansk kampsport

Kl. 13.00 – 15.00, på gräsyta norr om Linneanum

Uppvisning av naginata – en modern japansk sport där svärdet som är fäst på en lång stav är ett gammalt japanskt vapen och en symbol för stridande kvinnor­. Arr. KFUM Uppsala Naginata.

Uppvisning av japansk kampsport

Kl. 14.00 – 16.30, vid dammen intill Linneanum

Uppvisningar av blandade budoarter Budohuset.

Eldshow

Kl. 21.00 – 21.30, på grusplanen framför trappan till Linneanum

Arr. Uppsala Waldorfskola.

Matkultur, japanskt och musik i Botaniska trädgården

Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): måndagar 11 juni – 30 juli kl. 17.30-19.00. För aktuell information se hemsidan för arrangören Biyunföreningen Gröna Draken.